ΛΟΥΦΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΞΗΡΗΣ ΕΝΤΡΙΒΗΣ & ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%be%ce%b7%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b7%cf%83-%ce%b1

ΤΑ  ΜΥΣΤΙΚΑ  ΤΗΣ  ΞΗΡΗΣ  ΕΝΤΡΙΒΗΣ

 ΦΥΤΙΚΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΞΗΡΗ ΕΝΤΡΙΒΗ

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\46.jpg
Η Ιστορία της ξηρής εντριβής

Η ιστορία και τα οφέλη του ξηρού βουρτσίσματος  καθώς και πώς να το κάνετε μόνοι σας.
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το στεγνό βούρτσισμα βοηθά στην απολέπιση του δέρματος. Η απολέπιση έχει ασκηθεί για εκατοντάδες αιώνες από διαφορετικούς πολιτισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ρωμαίοι, Ανατολικοί Ινδοί, Αμερικανοί, Κινέζοι, Ιαπωνέζοι, Ρώσοι, Τούρκοι και Σκανδιναβοί. Αυτό επιτεύχθηκε κυρίως με μηχανική απολέπιση. Ορισμένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν  οι πρόγονοί μας περιλαμβάνουν κοτσάνια καλαμποκιού, θρυμματισμένα κοχύλια και άμμο.
Το βούρτσισμα του δέρματος γινόταν από το παρελθόν. Οι Αιγύπτιοι λέγεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει τεχνικές ξηρής βούρτσας χιλιάδες χρόνια πίσω καθώς και απολέπιση με ξινόγαλα και κρασί.

Η αρχαία Αγιουρβέδα  πρακτική της Γκαρσάνα (που σημαίνει τριβή με τρίψιμο)  εκτελείται με γάντια μεταξιού για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και τη διάσπαση των αποθέσεων λίπους. Περιλαμβάνει επίσης το στεγνό βούρτσισμα και το μασάζ ορισμένων σημείων στο σώμα. Στις αρχές της Αγιουρβέδα, το Γκαρσάνα πιστεύεται ότι μειώνει το «άμα»(Πεπτικές τοξίνες).  Τρόφιμα ή συναισθήματα που εκδηλώνονται σε μια τοξική και κολλώδη ουσία που μπορεί να επεκταθεί στο γαστρεντερικό σύστημα και σε άλλα μέρη του σώματος). Το Γκαρσάνα  μπορεί να διεγείρει την κίνηση στο λεμφικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ρυθμού αποτοξίνωσης.

Ιστορικά, οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν ίνες από σπόρους φρούτων και λαχανικών (όπως σκουός) και τις έκαναν  σφουγγάρια. Σημειώνετε  ότι το κανονικό στεγνό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να εξαλείψει τις τοξίνες, οι  οποίες  μπορεί να φτάσουν όσο το ένα κιλό ή δύο λίβρες την ημέρα. Το στεγνό βούρτσισμα βοηθά επίσης τη διαδικασία καθαρισμού του σώματος ενεργοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες και ανοίγοντας τους πόρους περαιτέρω. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε τους τεταμένους μύες, ειδικά έναν άκαμπτο λαιμό, την πλάτη ή τους ώμους.

Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία οφέλη της ξηρής εντριβής του σώματος:

1. Βελτιώνει τη συνολική κατάσταση του λεμφικού συστήματος

Το λεμφικό σύστημα είναι όπου το σώμα ξεπλένει τις τοξίνες, τα απόβλητα και άλλες ανεπιθύμητες ουσίες. Το λεμφικό σύστημα κυκλοφορεί μέσω του σώματος και μεταφέρει λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Το ξηρό βούρτσισμα λέγεται ότι βοηθά στην τόνωση του λεμφικού συστήματος και στη βελτίωση της διαδικασίας αποτοξίνωσης. Υπάρχουν περίπου 600 έως 700 λεμφαδένες που τοποθετούνται σε διαφορετικά μέρη του σώματος, μερικά από αυτά κοντά στους πνεύμονες και την καρδιά, ενώ άλλα βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, για παράδειγμα κοντά στις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα. Αυτοί οι κόμβοι λειτουργούν ως φίλτρα για τους λεμφαδένες  και είναι εκεί όπου συμβαίνει η παραγωγή και αποθήκευση λευκών αιμοσφαιρίων.

Όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά,  οι τοξίνες παραμένουν παγιδευμένα στο σώμα, γεγονός που μπορεί να κάνει ένα άτομο άρρωστο και ευάλωτο σε ασθένειες. Κάποιες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν το λεμφικό σύστημα περιλαμβάνουν το λυμφοίδημα, όπου οι λεμφαδένες εμποδίζονται και αρχίζουν να διογκώνονται και το λέμφωμα, το οποίο είναι καρκίνος της λεμφαδένου που προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή λεμφοκυττάρων.

2. Ελαχιστοποιήστε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα μπορεί να δώσει στο δέρμα μια πτυχωτή και ασταθής εμφάνιση που θυμίζει φλούδα πορτοκαλιού και βρίσκεται συνήθως στους μηρούς και τους γλουτούς. Είναι πιο συνηθισμένο στις γυναίκες από τους άνδρες, αφού τα στρώματα του λίπους, των μυών και των συνδετικών ιστών είναι διαφορετικά και στα δύο φύλα. Στις γυναίκες, το δέρμα και οι συνδετικοί ιστοί είναι λεπτότεροι ενώ το λιπώδες στρώμα είναι παχύτερο. Από την άλλη πλευρά, στους άνδρες το στρώμα του δέρματος είναι παχύτερο. Οι μηροί και οι γλουτοί είναι συνήθως οι περιοχές όπου το λίπος αποθηκεύεται σε γυναίκες, ενώ για τους άνδρες αποθηκεύεται στην κοιλιά. Η κυτταρίτιδα είναι απόλυτα φυσιολογική και τίποτα δεν πρέπει να ντρέπεται. Εμφανίζεται σε γυναίκες όλων των μεγεθών και επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Για όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα, το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού κυτταρίτιδας και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να γίνει πιο σφιχτό και να αυξήσει τη ροή του αίματος και την ανανέωση των κυττάρων.

3. Απολέπιση
Το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.  Η απομάκρυνση είναι η βιολογική διαδικασία του δέρματος που ρίχνει το εξωτερικό στρώμα (που ονομάζεται Stratum Corneum).

Σχετικά με την  Corum Stratum
Η κεράτινη στιβάδα είναι το εξωτερικό  στρώμα της επιδερμίδας και αποτελείται από νεκρά κύτταρα του δέρματος. Προστατεύει τα ζωντανά κύτταρα κάτω από αυτό παρέχοντας ένα σκληρό φράγμα μεταξύ του περιβάλλοντος και των κάτω στρωμάτων του δέρματος.
Η κεράτινη στιβάδα αποτελείται από 10 έως 30 λεπτά στρώματα συνεχούς ρίψης, νεκρά κερατινοκύτταρα. Η κεράτινη στιβάδα είναι επίσης γνωστή ως «καυτή στρώση», επειδή τα κύτταρα της είναι σκληρά  σαν κέρατα ζώου.
Δεδομένου ότι τα εξωτερικά  κύτταρα γερνούν και φθείρονται, αντικαθίστανται από νέα στρώματα από ισχυρά, μακράς διαρκείας κύτταρα. Η κεράτινη στιβάδα αφαιρείται συνεχώς, καθώς τα νέα κύτταρα παίρνουν τη θέση της, αλλά αυτή η διαδικασία απόρριψης επιβραδύνεται με την ηλικία.
Ο πλήρης κύκλος διαδικασίας  των κυττάρων  κυμαίνεται κάθε 28 έως 30 ημέρες σε νέους, ενώ η ίδια διαδικασία διαρκεί 45 έως 50 ημέρες σε  ενήλικες και  ηλικιωμένους.

Νέα κύτταρα τοποθετημένα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος σπρώχνουν αυτά τα παλιά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούνται. Ένα κύτταρο γνωστό ως δεσμόσωμα λειτουργεί ως κόλλα για τα κύτταρα του δέρματος. Η κολλώδης υποζώνη αποδυναμώνει καθώς τα κύτταρα του δέρματος ωθούνται προς την  Corum Stratum. Η γήρανση, οι ορμόνες και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία του  και μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία νεκρών κυττάρων. Η απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το στάδιο για να βοηθήσει στην εξάλειψη της συσσώρευσης νεκρού ιστού.

Η απολέπιση μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους: μηχανική και χημική. Οι μηχανικές μέθοδοι (συμπεριλαμβανομένου του ξηρού βουρτσίσματος) περιλαμβάνουν την αφαίρεση των νεκρών ιστών του δέρματος με τη χρήση κινήσεων και λειαντικών. Από την άλλη πλευρά, οι χημικές μέθοδοι χρησιμοποιούν οξέα και διαλύματα (τόνερ, καθαριστικά, κλπ.) Για τη διάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένας ευγενέστερος, ευκολότερος και πιο οικονομικός τρόπος για να ενσωματώσετε την τακτική απολέπιση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Εάν η ιδέα της χρήσης χημικών φλούδων είναι εκφοβιστική, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση. Μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε, είτε είστε στο σπίτι είτε ταξιδεύετε. Πραγματικά μόνο πρέπει να επενδύσετε σε μια στεγνή βούρτσα ή λούφα.

4. Ενισχύσεις σε κυκλοφορία
Δεν είναι μόνο το στεγνό βούρτσισμα καλό για το σώμα μας , αλλά είναι επίσης και για το κυκλοφορικό σύστημα. Το τελευταίο είναι το ζωτικό σύστημα μεταφοράς του σώματος για το αίμα, το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά. Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κακής κυκλοφορίας του αίματος με την τόνωση της κυκλοφορίας, η οποία βοηθά στη διατήρηση της ροής του αίματος.
C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\122425142.jpg

Άλλα οφέλη από την ξηρή εντριβή :

 1.     Αφαιρεί το  ama τις (πεπτικές τοξίνες) και βοηθά να ζωντανέψει την εγρήγορση
 2.     Διεγείρει τη ροή του αίματος σε βαθύτερα κύτταρα ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία
 3.     Προάγει την υγιή λεμφική κυκλοφορία
 4.     Απομακρύνει τα εμπόδια στη φυσιολογία
 5.     Απολέπιση του δέρματος
 6.     Αλκαλοποιεί το αίμα, συμβάλλοντας στην εξάλειψη των στάσιμων ακαθαρσιών
 7.     Αποτοξινώνει το ήπαρ (το μασάζ απελευθερώνει ακαθαρσίες στο δέρμα και στα αιμοφόρα αγγεία)
 8.     Διαλύει απαλά την κυτταρίτιδα με την πάροδο του χρόνου, διασπώντας καταθέσεις ακαθαρσιών στο λιπώδη ιστό
 9.     Ενισχύει τη λάμψη του δέρματος
 10.     Ανοίγει τους πόρους
 11.     Αναπτύσσει τον μυϊκό τόνο
 12.     Χαλαρώνει την ένταση των μυών
 13.     Αναζωογονεί το νευρικό σύστημα
 14.     Βοηθά στην πέψη
 15.     Ανακουφίζει από το άγχος

Πρώτον, θα πρέπει να αγοράσετε μία φυσική λούφα.Τα συνθετικά σφουγγάρια όπως το πλαστικό θα είναι πολύ δύσκαμπτα και σκληρά για το δέρμα σας. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν κοψίματα και μικρές πληγές στο δέρμα σας που θα μπορούσαν να μολυνθούν.
Πριν αρχίσετε να βουρτσίζετε, αφαιρέστε κάθε ρούχο και αξεσουάρ. Είναι προτιμότερο  να το κάνετε  το πρωί μετά το πρωινό σας ξύπνημα  ή αν δεν προλαβαίνετε  στο μπάνιο σας εντελώς γυμνοί  πριν το ντους ή το μπάνιο σας.

Το βούρτσισμα του δέρματος γινόταν  από το παλιά χρόνια. Οι Αιγύπτιοι λέγεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει τεχνικές ξηρής βούρτσας χιλιάδες χρόνια πίσω καθώς και απολέπιση με ξινόγαλα και κρασί. Οι  Ιάπωνες χρησιμοποιούσαν  λούφα για να βουρτσίσουν το δέρμα τους πριν πάρουν ένα ζεστό μπάνιο για να καθαρίσουν το δέρμα τους από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το βρωμιά. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν , ένα είδος μεταλλικής ξύστρας, για να αφαιρέσουν τη βρωμιά από το δέρμα μετά την άσκηση έντονων σωματικών δραστηριοτήτων.

Στη σύγχρονη εποχή, το ξηρό βούρτσισμα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ρουτίνας ομορφιάς των γυναικών και κερδίζει και πάλι τη δημοτικότητα. Οι διασημότητες και οι supermodels όπως η Gwyneth Paltrow, η Elle McPherson και η Miranda Kerr έχουν δοκιμάσει το στεγνό βούρτσισμα για να διατηρήσουν το δέρμα και τα σώματα τους σε άριστη κατάσταση. Τα πολυτελή ιαματικά λουτρά έχουν επίσης ενσωματώσει το στεγνό βούρτσισμα στις γενικές περιόδους περιποίησης τους.

 Ξηρή εντριβή  στο καθεστώς κολύμβησης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Είναι απίστευτα απαλό, καταπραϋντικό και εύκολο να το κάνετε.

Μέθοδος βουρτσίσματος

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2489/5240/files/dry-brush-infography_large.jpg?v=1523046540

1. Προτείνεται να βουρτσίζετε πάντα προς την καρδιά. Ξεκινήστε στα πόδια σας και βουρτσίστε προς τα πάνω προς τα πόδια. Αυτό πιστεύεται ότι συμβάλλει στην τόνωση του λεμφικού συστήματος.Η κυκλικές κινήσεις  θα πρέπει ιδανικά να γίνονται 7 έως 14 φορές σε κάθε τμήμα του δέρματος.
2. Στη συνέχεια, προχωρήστε στα χέρια σας και κάντε επάνω στροφές με τα χέρια σας.
3. Στη συνέχεια στοχεύστε την περιοχή του λαιμού. Τρίβοντας από τη μια πλευρά της σιαγόνας, ξεκινήστε από το λοβό και συνεχίστε μέχρι το πηγούνι. Επαναλάβετε και στην αντίθετη πλευρά.
4. Από τη βάση του πίσω μέρους του λαιμού, τρίψτε μέχρι μπροστά. Ξεκινήστε με τη μία πλευρά και, στη συνέχεια, συνεχίστε από την άλλη.
5. Στοχεύοντας την περιοχή του μαστού, βουρτσίστε με ελαφρές κινήσεις προς την καρδιά ξεκινώντας από την κλείδα. Η πίεση πρέπει να είναι πολύ ελαφριά.
6. Τρίψτε την κοιλιά σας και βουρτσίστε προς την καρδιά.
7. Περάστε στις μασχάλες σας και με το χέρι σας επεκταθεί πάνω από το κεφάλι, βουρτσίστε προς τα κάτω και προς το στήθος.
8. Στη συνέχεια, ξεκινήστε από τους γοφούς σας και σκουπίστε προς τα πάνω στις μασχάλες σας. Ξεκινήστε με τη μία πλευρά και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά μετά.
9. Προχωρώντας στην πλάτη σας, ξεκινήστε από τον κορμό  προς το κεφάλι σας. Βοηθήστε κάποιον με την πλάτη για τα μέρη που δεν μπορείτε να φτάσετε.
Προφυλάξεις
• Σταματήστε το στεγνό βούρτσισμα εάν αισθανθείτε πόνο, ερεθισμό του δέρματος .
• Μην βουρτσίζετε στο δέρμα σας με πληγές για να μην υπάρξει μολύνση.
• Πάντα στεγνή εντριβή στο ξηρό δέρμα.

• Μην αποθηκεύετε τη λούφα σε περιοχές όπου είναι υγρή, διαφορετικά μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία.
Καθαρισμός της στεγνής βούρτσας

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\ΓΗΘΙ.jpg

Η λούφα έχει εξαιρετικές ιδιότητες απολέπισης για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων από το σώμα μας με τρόπο απαλό χωρίς να καταστρέφει το δέρμα και να το διατηρεί απαλό και νεανικό.
Είναι επίσης σημαντική για τις προβληματικές περιοχές γιατί βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα η κυκλοφορία είναι μειωμένη και αυτό προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα.

Η λούφα χρησιμοποιείται σε στεγνή επιδερμίδα.

Έντονη κυτταρίτιδα , χαλάρωση δέρματος, ραγάδες, ρυτίδες, έκζεμα και δερματολογικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με την λούφα.

Επιπλέον πρέπει να γνωρίζεται  ότι ποτέ δεν πλένετε την  λούφα του σώματος με νερό ή σαπούνι.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο του σώματος και ονομάζεται τρίτο νεφρό.

Είναι ένα απεκριτικό όργανο που αποβάλει καθημερινά τοξίνες του οργανισμού.

Καθιερώστε την στεγνή εντριβή σαν μόνιμη καθημερινή ρουτίνα δημιουργώντας υπεραιμία και αποτοξίνωση για να επιταχύνεται την κυκλοφορία του αίματος.

Ξεκινάμε πάντα από τα πέλματα των ποδιών με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις αποφεύγοντας το στήθος και τα γεννητικά μας όργανα και το πρόσωπο. Όλη η διαδικασία πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 5 λεπτά.

Οι πληροφορίες αυτές δεν προορίζονται για χρήση στη διάγνωση, τη θεραπεία,  ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Εάν έχετε σοβαρή οξεία ή χρόνια ανησυχία για την υγεία, συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας που μπορεί να αξιολογήσει πλήρως τις ανάγκες σας και να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ !!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ :  ΤΗΛ.6949197830

0 Comments

M.G