ΣΚΑΜΠΟ ΖΩΗΣ

%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf-%ce%b6%cf%89%ce%b7%cf%83

ΣΚΑΜΠΟ ΖΩΗΣ

Για πολλούς από εμάς είναι ταμπού να συζητάμε τις εντερικές μας κενώσεις, το ότι υποφέρουμε από δυσκοιλιότητα, φούσκωμα ή αιμορροΐδες.

Ο τρόπος της σύγχρονης τουαλέτας που που χρησιμοποιούμε δεν διευκολύνει την κίνηση του εντέρου, Ο μυς puborectalis περιβάλλει και πνιγεί το ορθό με αποτέλεσμα να αποτρέπει την αφόδευση ενώ όταν βρισκόμαστε σε κάθισμα 35 μοιρών, ο μυς χαλαρώνει τελείως και επιτρέπει την φυσική αφόδευση των κοπράνων .

Όταν το σώμα παραμείνει σε κατάσταση πίεσης , εξαναγκάσουμε τα κόπρανα να περάσουν από τον μυοσωληναριακό μυ, και αυτό προκαλεί βλάβες με διάφορους τρόπους .

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΑΣΗ ΑΦΟΔΕΥΣΗ

Η υπερβολική πίεση που ασκείται με το λάθος κάθισμα ερεθίζει τα αιμοφόρα αγγεία που περιβάλλουν το ορθό και μπορεί να οδηγήσει σε :

Αιμορροΐδες

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Καρκίνος του παχέος εντέρου

Διαταραχές του προστάτη

Εκκολπωματίτιδα

Ακράτεια

Κολίτιδα

Σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Δυσκοιλιότητα

Ουρολοιμώξεις

και άλλες παθήσεις στην ευαίσθητη περιοχή του περινέου (κόλπος, ουρήθρα, πρωκτός), και άλλα που συνδέονται με την λάθος στάση μας.

Επίσης το σώμα μας , ασκεί πίεση στη λεκάνη, προκαλώντας την αποδυνάμωση και την αδυναμία της ουροδόχου κύστης. Επιπλέον, η υπερβολική εφίδρωση θα προκαλέσει την εξασθένιση του μυοειδούς μυός, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια.

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\20180801_133629.jpg

Με το κάθισμα 90 μοιρών τα κόπρανα παραμένουν στο έντερο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν συσσώρευση και να οδηγήσουν σε δυσάρεστη δυσκοιλιότητα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά τα κόπρανα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και μόλυνση εάν παραμείνουν στο έντερο για πολύ καιρό, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ,( IBS ) σκωληκοειδίτιδα, ασθένεια των εντέρων και ακόμη και καρκίνο του εντέρου . Οι ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου έχουν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό για την εμφάνιση ισχαιμικής κολίτιδας.

Η συσσώρευση τοξινών στο παχύ έντερο, λόγω της λάθους στάσης δεν αδειάζει όσο θα έπρεπε. Έτσι οι τροφές παραμένουν εκεί, σαπίζουν και εμποδίζουν την αφομοίωση θρεπτικών συστατικών.

Έτσι τα κόπρανα συσσωρεύονται και δημιουργούν πλάκες που επικάθονται στα εντερικά τοιχώματα και εκκρίνουν τοξίνες  όπως η πτωμαΐνη που είναι μια τοξική αμίνη η οποία παράγεται από εντερικές ζυμώσεις (στο παχύ έντερο) βακτηριδίων όπως Escherichia coli.

Το σκαμπό ζωής τουαλέτας είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να ανυψώνει τα πόδια ώστε έτσι τα γόνατα να είναι ψηλότερα από τα ισχία όταν καθόμαστε και αυτό βοηθάει στο να ανοίγει ο ορθός και να γίνεται η αφόδευση ευκολότερη και αποτελεσματική χωρίς να μένουν κόπρανα στο έντερο που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες και επιπτώσεις στην υγεία.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ !

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\20180628_174721.jpgC:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\20180726_113433.jpgC:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\20180726_113603.jpgC:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\20180726_132026.jpg

ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ : https://liferight.gr

 

 

0 Comments

M.G