ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ?

%cf%87%cf%85%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b9

ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ ?

F:\FOTO BLOG LIFE RIGHT\ΦΩΤΟ ΧΥΜΟΙ\fitline.jpg

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν μια ακόμη ουσία που είναι απολύτως απαραίτητη για την καλή υγεία το νερό. Περισσότερο από το 65% των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος είναι κατασκευασμένα από νερό και σε μερικούς ιστούς, για παράδειγμα τον εγκέφαλο, τα κύτταρα μπορούν να φτιαχτούν μέχρι και 80% νερό. Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για την καλή υγεία, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν αρκετό νερό καθημερινά.

Επιπλέον, πολλά από τα υγρά που πίνουμε, τον καφέ, το τσάι, τα αναψυκτικά, τα αλκοολούχα ποτά και τα τεχνητά αρωματισμένα ποτά περιέχουν το καθένα ουσίες που απαιτούν επιπλέον νερό για να εξαλείψει το σώμα σας. Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών είναι απαλλαγμένοι από αυτές τις άχρηστες ουσίες και είναι γεμάτες καθαρό νερό και βιταμίνες.

Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών αποτελούν καλές πηγές θρεπτικών ουσιών. Τα εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, κλπ.) Παρέχουν υγιείς μερίδες βιταμίνης C. Ο χυμός καρότου περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, με τη μορφή βήτα καροτίνης. Ένας αριθμός πράσινων χυμών είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε. Οι χυμοί φρούτων είναι μια καλή πηγή βασικών μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το κάλιο, το νάτριο, το ιώδιο και το μαγνήσιο, τα οποία δεσμεύονται από το φυτό σε μια μορφή που είναι πιο εύκολα αφομοιωμένη κατά την πέψη.

F:\FOTO BLOG LIFE RIGHT\ΦΩΤΟ ΧΥΜΟΙ\centrifugati-525x328.jpg

Δεδομένου ότι το χυμό απομακρύνει τις μη εύπεπτες ίνες, αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι διαθέσιμα στο σώμα σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από ότι εάν το κομμάτι φρούτων ή λαχανικών τρώγεται ολόκληρο. Για παράδειγμα, επειδή πολλά από τα θρεπτικά συστατικά παγιδεύονται στην ίνα όταν τρώτε ένα ακατέργαστο καρότο, είστε σε θέση να αφομοιώσετε μόνο το 1% της διαθέσιμης Β-καροτένιο. Όταν ένα καρότο αποχυμωθεί, αφαιρώντας την ίνα, σχεδόν το 100% του Βήτα- καροτένιου μπορεί να εξομοιωθεί.

Οι φρέσκοι χυμοί αποτελούν μια τεράστια πηγή ενζύμων. Στην πραγματικότητα, η «φρεσκάδα» του χυμού είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους, επειδή τα ένζυμα καταστρέφονται από τη θερμότητα. Όταν τρώτε μαγειρεμένα τρόφιμα, κρέας,  ή  λαχανικά, και το φαγητό μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες άνω των 110 βαθμούς κελσίου, τα ένζυμα καταστρέφονται από τη θερμότητα. Δεδομένου ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χυμώδη ωμά, (παχιά και σαρκώδη) , τα ένζυμα είναι ακόμα βιώσιμα όταν πίνετε το χυμό.

Αποκαταστήστε τη ζωντάνια σας και αναζωογονήστε το σώμα σας

Ο χυμός των λαχανικών είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει ζωτικότητα υψηλού επιπέδου και τον ταχύτερο τρόπο για να αποκαταστήσει την υγεία σας. Ο χυμός των φρούτων και λαχανικών θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό. Τα θρεπτικά συστατικά είναι πλούσια σε προσφορά και λαμβάνονται απευθείας στα κύτταρα. Τα επίπεδα σιδήρου κοινωνικοποιούνται πολύ γρήγορα μόνο με πράσινους χυμούς μόνο. Τα οφέλη είναι τεράστια. Οι πράσινοι χυμοί ειδικότερα θα δημιουργήσουν το αίμα σας, θα μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς και θα αρδεύσουν το σύστημα, απομακρύνοντας τη στασιμότητα.
C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\ΦΩΤΟ ΧΥΜΟΙ\5-vegetable-juices-for-weight-loss-that-you-must-try-620x400.jpg

Ζωντανά ένζυμα & ζωντανός χυμός

Ο απλούστερος τρόπος για να φάει κανείς ζωντανό φαγητό είναι να πίνει φρέσκο ​​χυμό. Τα φρούτα και τα λαχανικά κατασκευάζουν και αναγεννούν το σώμα μας. Παρέχουν ορυκτά, ένζυμα, βιταμίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, αμινοξέα και πολλά άλλα όταν τρώγονται φρέσκα ή ωμά, χωρίς μαγείρεμα ή συντηρητικά. Ο φρέσκος χυμός αναφέρεται ως «ζωντανό φαγητό» επειδή περιέχει ένζυμα. Τα ένζυμα είναι πρωτεϊνικά μόρια τα οποία έχουν βρεθεί ότι έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία. Έχουν την ικανότητα να διεγείρουν τη βιοχημική αντίδραση. Τα ένζυμα είναι η δύναμη της ζωής του σώματος και διαρρηγνύουν συνεχώς τις ουσίες και τις επανενωμένες ουσίες για την ανασυγκρότηση και την επισκευή. Χωρίς ένζυμα, όλη η ζωή θα ήταν απλά μια συλλογή από άψυχα χημικά.

Με άλλα λόγια, το στοιχείο που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να τρέφεται και να ζεί, το στοιχείο που είναι κρυμμένο μέσα στους σπόρους και τα φυτά στη βλάστηση και την ανάπτυξη των φυτών, είναι μια αρχή ζωής που είναι γνωστή ώς ένζυμο. Τα ένζυμα θέρμανσης και οι βιταμίνες προκαλούν την καταστροφή τους και ελαχιστοποιούν τη ζωτικότητα του χυμού σας. Τα ένζυμα είναι ο καταλύτης για εκατοντάδες χιλιάδες χημικές αντιδράσεις που εμφανίζονται σε όλο το σώμα. είναι απαραίτητα για την πέψη και απορρόφηση των τροφών καθώς και για την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας. Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου και την ανοικοδόμηση που συνεχίζεται συνεχώς στο σώμα μας.

Φρέσκο ​​χυμό φρούτων & λαχανικών για την καθημερινή σας διατροφή

Η προσθήκη φρέσκων χυμών θα κάνει αμέσως τις διατροφικές μας συνήθειες πιο υγιείς προσθέτοντας μεγαλύτερες ποσότητες ωφέλιμου ωμού τροφίμου σε μια εύγευστη και πιο εύπεπτη μορφή. Τα ακατέργαστα, άψητα φρούτα και λαχανικά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα. Οι διαιτολόγοι επισημαίνουν τώρα τη σημασία των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων για τη φυσιολογική ανάπτυξη και τη διατήρηση των ιστών και την αποτελεσματική απορρόφηση (ένζυμα). Ο Χειροκίνητος ανοξείδωτος αποχυμωτής είναι ιδανικός για μια διατροφή που εξαρτάται από τα ζωντανά και τα ωμά τρόφιμα, ειδικά τους χυμούς που είναι δύσκολο να εξαχθούν, όπως το σιτάρι και το σπανάκι, καθώς και τα ινώδη λαχανικά όπως τα τεύτλα.
F:\FOTO BLOG LIFE RIGHT\ΦΩΤΟ ΧΥΜΟΙ\JT-Juice2.jpg

Τα οφέλη του χυμού

 • Βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής και την υγεία
 • Συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων
 • Βοηθάει στην κατάθλιψη
 • Βοηθά στην ανακούφιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης
 • Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση των αλλεργιών
 • Βοηθάει με εκφυλιστικές και ανεπάρκειες ασθένειες
 • Βοηθά στην πέψη
 • Πιστεύεται ότι ο φρέσκος χυμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρές του σώματος βοηθώντας στη διόρθωση των ανισορροπιών οξέων / αλκαλίων που είναι τόσο κοινές στον σύγχρονο κόσμο μας.
 • Τα θρεπτικά συστατικά και τα ένζυμα που βρίσκονται σε φρέσκους χυμούς μπορούν αμέσως να πάνε να εργαστούν στο σώμα για να ενισχύσουν το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών.

Αποτέλεσμα εικόνας για vegetable juices green

Ζωντανά ένζυμα από  Χειροκίνητο Ανοξείδωτο Αποχυμωτή

Οι φρέσκοι παρασκευασμένοι χυμοί αποτελούν πλούσια πηγή ζωντανών ενζύμων. Αυτά τα ένζυμα δεν είναι μόνο απαραίτητα για την πεπτική διαδικασία, αλλά απορροφώνται και ανακυκλώνονται στο πεπτικό σύστημα. Στο ταξίδι τους είναι σε θέση να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να καθαρίσουν αποτελεσματικά το αίμα των μύκητων, των βακτηρίων και των αχρωματοποιημένων σωματιδίων τροφίμων που μπορεί να έχουν ξεφύγει από την πέψη. Αυτά τα ένζυμα είναι ζωτικής σημασίας για το θεραπευτικό σύστημα. Ο  Dr. Max Gerson, διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν αποχυμωτές λαχανικών φυγοκεντρικού τύπου δεν υπήρχε αποτέλεσμα στη θεραπεία, ενώ εκείνοι που χρησιμοποίησαν έναν χειροκίνητο ανοξείδωτο αποχυμωτή είχαν αποτέλεσμα. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη εδώ: οι φυγοκεντρικοί αποχυμωτές τείνουν να εξοντώσουν τα ένζυμα και οι χυμοί είναι γενικά φτωχοί σε θρεπτικά συστατικά, ενώ ένα καλό ποσοστό παραμένει στον υγρό πολτό.

Η δοκιμή για το «ζωντανό» χυμό είναι να δούμε πόσο καιρό διατηρεί το χρώμα του προτού να πάει να γίνει καφέ. Εάν πρόκειται να αποχυμώσετε σοβαρά, θα ήταν προτιμότερο  ένα πιο ακριβό αποχυμωτή που λειοτριβεί (αλέθεται σε πολύ λεπτά σωματίδια) και πιέζει με ένα αργό RPM (στροφές ανά λεπτό – ή ταχύτητα) διατηρώντας τα ένζυμα άθικτα και μη δημιουργώντας θερμότητα που εγγυάται ότι θα είστε σε θέση να συνθλίβετε  ακόμα και το πιο ινώδη πράσινα λαχανικά και χόρτα. Θα διαπιστώσετε ότι ο χειροκίνητος ανοξείδωτος αποχυμωτής θα ξεπεράσει τόσο στην ποσότητα του εκχυλισμένου χυμού (ένα τρίτο περισσότερο σε πολλές περιπτώσεις) όσο και στην ποιότητα του χυμού του, που μπορεί σχεδόν να διπλασιαστεί από εκείνη των πιο παραδοσιακών αποχυμωτών.Έτσι έχουμε αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά τα τόσο  ωφέλιμα για τον οργανισμό μας.

Οι εμφιαλωμένοι χυμοί είναι νεκροί. Πρέπει να σκοτώσουν τα ένζυμα για να διατηρήσουν το χυμό είτε με παστερίωση (θερμική επεξεργασία) είτε με κοινές συσκευές αποσκλήρυνσης όπως η χρήση ορού γάλακτος, η οποία μεταμορφώνει τα ένζυμα.

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Downloads\wheatgrass-juice-1000x669.jpg

Πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ ευαίσθητα στον αέρα, τη θερμότητα, το φώς και το χρόνο και θα προκαλέσουν τον εκφυλισμό τους. Μετά από 15 λεπτά, το φώς και ο αέρας θα καταστρέψουν πολλά θρεπτικά συστατικά και επίσης όλα τα τρομερά αντιοξειδωτικά θα αρχίσουν να χάνουν την ισχύ τους.

Ένα άλλο παράδειγμα προέρχεται από τη «The Gerson Therapy« η οποία είναι μια θεραπεία που ο Dr. Max Gerson χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των καρκινοπαθώνΗ θεραπεία Gerson διευκρινίζει ότι οι χυμοί πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 20 λεπτά από την παρασκευή τους. Έτσι θα πρέπει να είναι σαφές, για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από το φρέσκο ​​χυμό, μην αποθηκεύετε το χυμό ..Έτσι το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να πιείτε το χυμό αμέσως μετά που το φτιάξετε ... Αντί να σκέφτεστε, εγώ θα κάνω μια μεγάλη παρτίδα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, νομίζω ότι μπορώ να ξυπνήσω 30 λεπτά νωρίτερα για να φτιάξω μια νέα παρτίδα χυμού για πρωινό για την ημέρα ..

Αποτέλεσμα εικόνας για vegetable juices green

Το ιδανικό  είναι να μην αποθηκεύετε ποτέ χυμούς. Το 95% των περιπτώσεων,  πίνουν το χυμό αμέσως μετά την παρασκευή του. Εάν χρειαστεί να αποθηκεύσετε χυμούς, δεν θα αποθηκεύσετε  χυμό περισσότερο από 8 ώρες εάν φτιάχνεται με αποχυμωτή τύπου φυγοκεντρικού τύπου. Δεν θα αποθηκεύετε  χυμό περισσότερο από 24 ώρες εάν χρησιμοποιείτε έναν αποχυμωτή τύπου  χαμηλών  στροφών.Το καλύτερο δοχείο για να αποθηκεύσετε το χυμό σας είναι ένα γυάλινο δοχείο που κρατάει όσο μπορείτε να πιείτε σε μία μερίδα.

Αποθηκεύστε μόνο τους χυμούς όταν είναι απολύτως απαραίτητο, αφού η αποικοδόμηση πραγματοποιείται αμέσως μετά την παραγωγή του χυμού. Εάν χρειαστεί να αποθηκεύσετε το χυμό σας, θυμηθείτε:

 • Αποθηκεύστε το χυμό όσο το δυνατόν λιγότερο. (Πιείτε το συντομότερο δυνατό)
 • Χρησιμοποιήστε έναν αποχυμωτή χαμηλής στροφών
 • Χρησιμοποιήστε δοχεία από γυαλί ή ανοξείδωτο χάλυβα για να αποθηκεύσετε το χυμό σας
 • Αφαιρέστε τον αέρα από το δοχείο με «υπερχείλιση» ή με κενό αέρα
 • Κρατήστε το χυμό σας κρύο διατηρώντας το σε ένα ψυγείο

Φυγόκεντρο : Αυτή είναι η πιο προσιτή επιλογή όταν πρόκειται για αποχυμωτές. Είναι μια ταχύτερη διαδικασία, αλλά δεν προσφέρει πολλά οφέλη. Οι φυγοκεντρικοί αποχυμωτές χρησιμοποιούν πολύ υψηλή ταχύτητα για να εξαγάγουν το χυμό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των θρεπτικών ουσιών. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε απώλεια ενζύμων, έτσι ώστε να μην πάρετε τόσες θρεπτικές ουσίες από το χυμό σας. Οι φυγοκεντρικοί αποχυμωτές εξάγουν επίσης την ελάχιστη ποσότητα υγρού.

Ψυχρή σύνθλιψη  : Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για έναν αποχυμωτή στο σπίτι. Χρησιμοποιεί μια μέθοδο αργής πίεσης και  σύνθλιψης για την εξαγωγή χυμού, ώστε να διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά και να μην οξειδώνετε τόσο  γρήγορα όπως ο χυμός από τους φυγοκεντρικούς αποχυμωτές. Είναι πιο ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλετε να πάρετε τη μεγαλύτερη αξία σε όλα αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Παρακαλώ σημειώστε: Όταν ο χυμός αλλάζει χρώμα ή έχει διαφορετική γεύση, είναι σαφή σημάδια οξείδωσης του χυμού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πετάξτε το.

Ο φρέσκος σπιτικό χυμός είναι πάντα ο καλύτερος

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ  : LifeRight.gr

0 Comments

M.G