10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

10-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf-%ce%b6%cf%89%ce%b7%cf%83

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Με καλές διατροφικές συνήθειες και καθημερινή σωματική δραστηριότητα, θα είστε σε καλό δρόμο για μια υγιή ζωή. Εύκολο να πούμε, αλλά μερικές φορές όχι τόσο εύκολο να το κάνουμε!

Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής μας μπορεί να είναι δύσκολος για την υγεία της οικογένειάς μας. Η βιασύνη πρός και από το σχολείο και την εργασία μπορεί να είναι δύσκολο να βρείς χρόνο για να είσαι σωματικά ενεργός. Μπορούμε επίσης να αφεθούμε στη κακή συνήθεια να επιλέγουμε ανθυγιεινά σνάκ και να πάρουμε το γεύμα μας ή να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας παρακολουθώντας τηλεόραση ή μπροστά στον υπολογιστή.

Ωστόσο, αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας τόσο τώρα όσο και μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να σταματήσετε, και να ακολουθήσετε συνειδητά έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε βελτιώσεις στον τρόπο ζωής σας για την υγεία σας, δεν είστε μόνοι. Χρειάζονται χρόνο για να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο ζωής μας είναι μέρος της ζωής!

Παρόλο που είναι δύσκολο να βγείτε από παλιές συνήθειες, ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια, βελτιωμένη ψυχική υγεία και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να νικήσετε τις ασθένειες.

Η καλή υγεία δεν αφορά μόνο την υγιεινή διατροφή και την άσκηση αλλά και τη θετική στάση, τη θετική εικόνα του εαυτού και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Σε αυτό το άρθρο, μοιράζομαι 10 συμβουλές για να ζήσω μια πιο υγιεινή ζωή. Σημειώστε αυτή την ανάρτηση και αποθηκεύστε τις συμβουλές, επειδή θα είναι ζωτικής σημασίας για να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Υπάρχουν δέκα απλοί τρόποι για να οδηγηθεί  η οικογένειά σας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να επανέλθει σε τροχιά:

1)Ασκηθείτε καθημερινά

F:\FOTO BLOG LIFE RIGHT\ΦΩΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ\imagesYBIMK79L.jpg

 • Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη,  και ευημερία των παιδιών και των νέων.
 • Θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής άσκησης κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων έντονων ασκήσεων.Μπορείτε να περιλαμβάνετε δραστηριότητες που ενισχύουν τους μυς και τα οστά για τουλάχιστον 3 ημέρες της εβδομάδας.
 • Οι γονείς πρέπει να είναι καλό παράδειγμα και να έχουν μια θετική στάση απέναντι στα παιδιά για να είναι ενεργά.
 • Η σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφευχθεί το άγχος, να κάψετε θερμίδες και να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση σας.
 • Δοκιμάστε γιόγκα . Βοηθά στην αύξηση της δύναμης και της ευελιξίας και βελτιώνει την ισορροπία. Υπάρχουν ασκήσεις για τους ηλικιωμένους κυρίως που  μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.
 • Το σώμα μας είναι αληθινά ο ναός της ψυχής και δεν θέλεις να πάθει τίποτα!
 • Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονωθεί η υγεία σας και οι μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στη βελτίωση της μακροζωίας και της συνολικής υγείας. Προσπαθήστε να ασκείστε έως και τρεις φορές την εβδομάδα,Θυμηθείτε να διασκεδάζετε τις προπονήσεις σας. Θα πρέπει να απολαύσετε την προπόνησή σας και να μην αισθάνεστε σαν μια δουλειά. Ορισμένες διασκεδαστικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
 • Χορός
 • Γιόγκα
 • Είδος γυμναστικής
 • Τρέξιμο
 • Πεζοπορία

Αυτές οι συμβουλές για τον τρόπο ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιείς και πιο ευτυχισμένες συνήθειες.

2)Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

F:\FOTO BLOG LIFE RIGHT\ΦΩΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ\vegan-heart - Αντιγραφή.jpg

 • Η προσθήκη φρούτων και λαχανικών είναι ένα τέλειο θεμέλιο για την έναρξη μιας υγιούς ρουτίνας. Τα  πράσινα φυλλώδη λαχανικά  και τα φρούτα περιέχουν άφθονα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και καταπολεμούν τις τοξίνες που προκαλούν ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση της νόσου των ματιών, προάγουν την υγιή επιδερμίδα και τη γενική υγεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ως κανονικό μέρος της διατροφής , έτσι ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταπολεμήσετε κάποιους καρκίνους, ασθένειες και καρδιακές παθήσεις.
 • Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα βοηθά τα παιδιά να αναπτυχθούν, ενισχύει τη ζωτικότητά τους και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων.
 • Στόχος να φάει καθημερινά  φρούτα και  λαχανικά.
 • Έχετε φρέσκα φρούτα διαθέσιμα ως ένα βολικό σνακ και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα.
 • Δώστε στα παιδιά ολόκληρα φρούτα για φαγητό, αντί να τους προσφέρετε χυμούς φρούτων με πολλή ζάχαρη.
 • Αγοράζετε βιολογικά. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι τρόφιμα που παράγονται χωρίς συνθετικές εισροές, όπως φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία με χρήση ακτινοβολίας, βιομηχανικών διαλυτών ή χημικών πρόσθετων τροφίμων. Το οργανικό κίνημα προσελκύει συνέχεια κόσμο, με περισσότερα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν οργανικές επιλογές. Τα βιολογικά τρόφιμα τείνουν να κοστίζουν περισσότερο, αλλά θα προτιμούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα και να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με φυτοφάρμακα ή να πληρώσετε μερικά επιπλέον ευρώ για ένα καθαρότερο, υγιέστερο σώμα;

3) Πίνετε πολύ νερό

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\untitled.png

 • Πίνετε περισσότερο νερό. Οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό κάθε μέρα. Το νερό είναι απαραίτητο για να λειτουργεί το σώμα μας. Ξέρετε ότι πάνω από το 60% του σώματός μας αποτελείται από νερό; Το νερό είναι απαραίτητο για την εκτέλεση λειτουργιών του σώματος, την απομάκρυνση των αποβλήτων και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου γύρω από το σώμα μας. Δεδομένου ότι χάνουμε νερό καθημερινά με τα ούρα, τις κινήσεις του εντέρου, την εφίδρωση και την αναπνοή, πρέπει να αναπληρώσουμε την πρόσληψη νερού. Επιπλέον, το πόσιμο νερό βοηθά στην απώλεια βάρους.
 • Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να βελτιώσετε την υγεία σας με πόσιμο νερό όλη την ημέρα. Το φυσικό υγρό προσφέρει τα οφέλη της ενυδάτωσης, της τροφής και της βελτιωμένης ευεξίας. Το νερό μπορεί να καθαρίσει τις τοξίνες από το σώμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, να ενεργοποιήσει τους μύες, να ελέγξει το κέρδος βάρους και να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του σώματος και τα υγρά. Συνιστάται να πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερού καθημερινά.
 • Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεδιψάσετε και δεν έρχεται με την προστιθέμενη ζάχαρη που βρίσκεται σε χυμούς φρούτων, αναψυκτικά και άλλα γλυκά ποτά.

4) Τρώτε λιγότερα σνάκ και επιλέξτε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις

F:\FOTO BLOG LIFE RIGHT\ΦΩΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ\decision-to-choice-junk-food-or-health.jpg

 • Υγιεινά σνάκ βοηθούν τα παιδιά και τους νέους να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους διατροφικές ανάγκες.
 • Σνάκ με βάση φρούτα και λαχανικά, μειωμένα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι οι πιο υγιεινές επιλογές.
 • Αποφύγετε σνάκ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή κορεσμένα λιπαρά – όπως τσίπς, κέικ και σοκολάτα που μπορεί να προκαλέσουν υπερβολικό βάρος στα παιδιά.
 • Απολαύστε τα τακτικά γεύματα της οικογένειας .
 • Αυτό επιτρέπει στους γονείς να μπορούν να προωθήσουν πιο θρεπτικό φαγητό και να θέσουν τις βάσεις για οικογενειακές συνευρέσεις. Η σύνδεση με την οικογένεια ή και με τους φίλους είναι μια ισχυρή πτυχή μιας υγιούς ζωής.

5)Βουρτσίστε τα δόντια σας και καθαρίστε την γλώσσα σας καθημερινά

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\images7ZGPJI37.jpg

 • Βουρτσίστε τα δόντια και καθαρίστε τη γλώσσα σας με την (ξύστρα γλώσσας) τα σωματίδια από τις τροφές που καταναλώνουμε και η παρατεταμένη παρουσία των υπολειμμάτων των φαγητών πάνω στα δόντια είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό της μικροβιακής πλάκας, η οποία με τη σειρά της προκαλεί φλεγμονή στα ούλα, τη γνωστή μας ουλίτιδα.
 • Επιπλέον, η παραμονή και διάσπαση των υπολειμμάτων των τροφών στην στοματική κοιλότητα παράγουν χημικές ενώσεις, τα γνωστά σουλφίδια, που προκαλούν την κακοσμία του στόματος.
 • Για να κρατάτε το στόμα σας τα δόντια και τα ούλα σας υγιή και απαλλαγμένα από ασθένειες που συχνά προκαλούν κακή αναπνοή και ασθένεια των ούλων. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά για καθαρισμούς και για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα πριν γίνουν σοβαροί.

6)Απενεργοποιήστε την τηλεόραση

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\imagesWHB3D6CE.jpg

 • Η καθιστική ζωή ή ο χρόνος που εξακολουθεί να περνάει ένα παιδί βλέποντας τηλεόραση, σερφάροντας στο διαδίκτυο ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή συνδέεται με τα παιδιά που γίνονται υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
 • Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να περάσουν όχι περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα σε ψυχαγωγία μικρής οθόνης. Διαχωρίστε μακρές περιόδους χρήσης όσο το δυνατόν συχνότερα.
 • Σχεδιάστε μια σειρά ενεργών εσωτερικών και εξωτερικών παιχνιδιών ή δραστηριοτήτων για τα παιδιά σας, ως εναλλακτικές λύσεις για την παρακολούθηση τηλεόρασης ή την αναπαραγωγή στον υπολογιστή.

7) Κοιμηθείτε νωρίς

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\images88X3J18D.jpg

 • Όταν κοιμάσαι νωρίς, το σώμα σου παράγει κύτταρα που καταπολεμούν τη μόλυνση, τη φλεγμονή και το άγχος, πράγμα που σημαίνει ότι ο υπερβολικός ύπνος ή ο κακής ποιότητας ύπνος όχι μόνο σε κάνει να είσαι πιο επιρρεπής και άρρωστος αλλά αυξάνει επίσης τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσεις από μια ασθένεια . Όταν κοιμάστε καλά, μπορείτε να ξυπνήσετε έτοιμοι και να είστε πιο δραστήριοι όλη την ημέρα.
 • Ο σωστός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σας!
 • Οι ξεκούραστοι άνθρωποι όχι μόνο αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρές, αλλά μπορούν επίσης να έχουν καλύτερο έλεγχο των ορίων τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να θέσει τις «ορμόνες πείνας » εκτός ισορροπίας – και ενδεχομένως να προκαλέσει υπερκατανάλωση τροφής.

8)Διαλογιστείτε, προσευχηθείτε, κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\imagesO8LBUYJ2.jpg

 • Ο διαλογισμός χαλαρώνει το μυαλό σου και ηρεμεί την ψυχή σου .
 • Για τουλάχιστον 10-20 λεπτά κάθε μέρα.
 • Η σκέψη είναι καλή για την ψυχή σας, σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής και μπορεί ακόμη και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση .
 • Χαμογελάστε και γελάτε δυνατά πολλές φορές την ημέρα σας κρατά γειωμένο, και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που διαφορετικά θα σας τρελαίνουν.
 • Διαβάστε, παρακολουθήστε μια κωμική σειρά ή λέτε αστεία για να φέρετε αυτά τα χαρούμενα συναισθήματα.
 • Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, να έχετε μια θετική στάση.

9)Διαχειριστείτε την ψυχική σας υγεία

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\untitledιυθ.png

Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, είναι εύκολο να επικεντρωθούμε στις φυσικές πτυχές της υγείας και να αγνοήσουμε τη διανοητική συντήρηση. Θυμηθείτε ότι η ψυχική σας υγεία αποτελεί θεμέλιο της συνολικής σας υγείας. Είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε και να αξιολογείτε τα συναισθήματά σας καθημερινά. Εάν αισθάνεστε αρνητικά απέναντι στους άλλους, θα μπορούσατε να προκαλέσετε περισσότερη δυστυχία στην εργασία, στο σχολείο ή στην κοινωνική σας ζωή. Μερικοί τρόποι που μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική υγεία σας περιλαμβάνουν:

 • Άσκηση
 • Βγείτε έξω με φίλους ή με την οικογένεια σας
 • Ξαπλώστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ
 • Κάντε κάτι δημιουργικό

Εάν συνεχίζετε να αισθάνεστε δυσαρεστημένοι ή ακόμα και κατάθλιψη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή μιλήστε με έναν επαγγελματία για τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

Κάντε το καλύτερό για εσάς για να κοιτάξετε τη ζωή κατάματα.

Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, και να σκεφτείτε θετικά («Νομίζω ότι μπορώ, νομίζω ότι μπορώ …») θα πετύχει.

Η ζωή είναι όμορφη και δεν θέλεις να χτυπήσεις τον εαυτό σου με περιττά προβλήματα υγείας. Σήμερα, τα ζωτικά σας όργανα μπορεί να λειτουργούν καλά, αλλά μπορεί να μην λειτουργούν αύριο. Μην θεωρείτε την υγεία σας δεδομένη.

Προσέξτε σωστά το σώμα σας.

10)Απομακρύνετε την αρνητικότητα από τη ζωή σας

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\imagesLBV8KQDY.jpg

 • Αγάπα τον εαυτό σου. Πόσο αγαπάς τον εαυτό σου σε μια κλίμακα 1-10;
 • Πώς μπορείτε να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο ξεκινώντας σήμερα;
 • Απομακρύνετε την αρνητικότητα από τον εαυτό σας .
 • Δεν χρειάζεται αρνητικότητα ούτε από τον εαυτό σας. Ακούστε τις σκέψεις που εμφανίζονται και ξεφορτωθείτε τις αρνητικές σκέψεις σας. Μερικές φορές οι άνθρωποι τρώνε όταν είναι δυσαρεστημένοι, οπότε παραμένοντας θετικοί, απομακρύνετε μια ανθυγιεινή εξάρτηση από τα τρόφιμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε την αρνητικότητά σας είναι η απόρριψη του εγκεφάλου όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι.
 • Διώξτε τους αρνητικούς ανθρώπους από την ζωή σας.
 • Η θετική ψυχική υγεία είναι μέρος μιας υγιούς ζωής.
 • Δεν χρειάζεστε τοξικά άτομα στη ζωή σας. Εάν αισθάνεστε ότι ένας φίλος είναι υπερβολικά αρνητικός, αφήστε τον να φύγει.
 • Η ευτυχία σας είναι ανεκτίμητη, αλλά και η υγεία σας. Εάν δεν είστε υγιείς, δεν είστε πλήρως χαρούμενοι.

Ο Άνθρωπος έχει τόση μεγάλη δύναμη όταν πιστεύει που μπορεί να καταφέρει τα πάντα!!!

ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΗ !!!

 

0 Comments

M.G