ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΩΜΕΓΑ 3

2418-2

Ωμέγα – 3

Τι είναι τα ωμέγα-3 ;

Ποια ωμέγα-3 θα μπορούσαν να σας πείσουν να προσθέσετε περισσότερα λιπαρά ψάρια (ή ίσως ένα συμπλήρωμα) στη διατροφή σας;

Είναι τα  ωμέγα-3  τόσο απαραίτητα για την κατανάλωση μιας θρεπτικά-πυκνής διατροφής;

Θα μπορούσατε να είστε ανεπαρκείς σε αυτά τα λιπαρά οξέα; Θα ξεδιπλώσουμε αυτές τις ερωτήσεις μία προς μία, αλλά ας αρχίσουμε λέγοντας ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια κρίσιμη θρεπτική ουσία για τη γενική υγεία. Το σώμα σας δεν παράγει από μόνο του τα ωμέγα-3, πράγμα που σημαίνει ότι είναι «απαραίτητα λιπαρά οξέα» που πρέπει να τα καταναλώσετε. Όταν πρόκειται για ωμέγα-3 οφέλη, υπάρχουν σπάνια θρεπτικά συστατικά που συσκευάζουν αυτό το πολλά θετικά αποτελέσματα υγείας σε μια ένωση.Το πιο γνωστό όφελος των ωμέγα-3 είναι ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακής νόσου, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο για να παίρνετε ωμέγα-3 στη διατροφή σας .Από την εμβρυϊκή ανάπτυξη έως τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς στη διαχείριση βάρους (και πολλά άλλα μεταξύ αυτών), αυτά τα οξέα υποστηρίζουν και προάγουν τη βέλτιστη υγεία για όλους.Στην πραγματικότητα, ο Οργανισμός έχει ήδη εγκρίνει δύο σκευάσματα ωμέγα-3 ως εγκεκριμένες θεραπείες για υψηλά τριγλυκερίδια. Το ένα περιέχει μόνο μία ένωση και η άλλη περιέχει δύο από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα με βάση τα ζώα, το EPA και το DHA.

Λοιπόν, τι είναι και γιατί τα  χρειαζόμαστε ;

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\NUIQUE E-SHOP & BLOG\imagesΗΙΟ.jpg

Τα ωμέγα 3 – 6 – 9 ανήκουν στην κατηγορία των ακόρεστων λιπαρών οξέων.

Τα  ω-3 περιέχονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, στα ιχθυέλαια ενώ άλλες πηγές μπορούν να αποτελέσουν και φυτικά τρόφιμα πλούσια σε ω-3 όπως ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, η μαλακή μαργαρίνη.

Τα  ω-6 περιέχονται κυρίως σε διάφορα είδη σπορέλαιων όπως το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο ή το ηλιέλαιο.

Τα  ω-9 με βασικό εκπρόσωπο το ελαϊκό, περιέχονται κυρίως στις ελιές και το ελαιόλαδο.

Ποια είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα; Τα ωμέγα-3  είναι ένας ειδικός τύπος πολυακόρεστου λιπαρού οξέος, που σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερους από έναν διπλούς δεσμούς στη χημική τους δομή. Το «3» αναφέρεται στο πού υπάρχει στη χημική δομή ο πρώτος διπλός δεσμός. Το σώμα σας είναι σε θέση να συνθέσει κορεσμένα λιπαρά οξέα, αλλά δεν έχετε ένα ένζυμο που σας επιτρέπει να κολλήσετε ένα διπλό δεσμό στο σωστό σημείο για να δημιουργήσετε τον εαυτό σας ωμέγα-3.

Τα τέσσερα omega-3 είναι τα ALA, EPA, ETA και DHA.

Αλφα-λινολενικό οξύ (ALA) Αυτό το φυτικό με βάση το ωμέγα-3 βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σε λιναρόσπορο, σε σπόρους τσάι και σε έλαιο κράμβης, καρυδιού και σόγιας. Το ALA είναι γνωστό ως βραχείας αλυσίδας ωμέγα-3, που σημαίνει ότι το σώμα σας πρέπει να το μετατρέψει σε μακροπρόθεσμη αλυσίδα EPA και DHA για να το συνθέσει. Αυτή η διαδικασία είναι μάλλον αναποτελεσματική και μόνο το ένα τοις εκατό της  ALA που καταναλώνετε μετατρέπεται σε μια έκδοση με μακρές αλυσίδες που χρειάζεται το σώμα σας (αν και αυτό το ποσοστό είναι ελαφρώς υψηλότερο για τις γυναίκες).


Εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) :
Το ΕΡΑ είναι ένα 20-άνθρακα λιπαρό οξύ που βρίσκεται σε λιπαρά ψάρια, λάδι αλγών και έλαιο κρίλ. Το σώμα σας είναι σε θέση να συνθέσει αυτό το μόριο στην αρχική του μορφή. Αυτό, μαζί με το DHA, είναι τα ωμέγα-3 που το σώμα σας χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες για να επιτύχει τα οφέλη που προσφέρει.

Εικοσιτετραενοϊκό οξύ (ΕΤΑ) : Το ΕΤΑ είναι ένα λιγότερο γνωστό λιπαρό οξύ ωμέγα-3 που περιέχει επίσης 20 άνθρακες, όπως η ΕΡΑ, αλλά μόνο τέσσερις δεσμοί αντί πέντε. Βρέθηκε πλούσια σε έλαιο inroe και πράσινο μύδι και μόλις πρόσφατα αναγνωρίζεται για την ισχυρή υγεία του.

Εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (DHA) : Το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ ή το DHA είναι ένα πολυακόρεστο ωμέγα-3 λιπαρό οξύ (PUFA). Το PUFA σημαίνει πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται σε όλο το σώμα. Είναι ένα μεγάλο δομικό λίπος που βρίσκεται στον εγκέφαλο και το μάτι αντιπροσωπεύει μέχρι και το 97% των ολικών ω-3 λιπών στον εγκέφαλο και έως και 93% των λιπαρών ω-3 σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του ματιού, που ονομάζεται αμφιβληστροειδής . Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό της καρδιάς. Πολλές ερευνητικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι όλοι, από τα βρέφη μέχρι τους ενήλικες έως τους ηλικιωμένους, μπορούν να επωφεληθούν από μια τακτική πρόσληψη DHA.

Μπορεί να έχετε έλλειψη  ωμέγα-3;  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μια ανάλυση των διατροφικών δεδομένων σχετικά με τους ενήλικες .Δεν υπάρχει επίσημη ημερήσια τιμή για τα ωμέγα-3, αλλά συνιστάτε δύο ή περισσότερες δόσεις (λιπαρά, αν είναι δυνατόν) κάθε εβδομάδα.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες οργανώσεις υγείας συμφωνούν ότι 250-500 χιλιοστόγραμμα EPA και DHA σε συνδυασμό κάθε μέρα είναι ένα λογικό ποσό για την υποστήριξη υγιή άτομα. Ωστόσο, τα άτομα με καρδιακά προβλήματα (ή εκείνα με υψηλό κίνδυνο καρδιακής νόσου), κατάθλιψη, άγχος και καρκίνο (και ενδεχομένως περισσότερες παθήσεις) μπορεί να ωφεληθούν από υψηλότερες δόσεις – έως και 4,000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως για κάποιες καρδιακές παθήσεις.

Θα μπορούσατε να είστε ανεπαρκείς σε ωμέγα-3 ;  Το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου λέει ότι τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την κόπωση, την κακή μνήμη, το ξηρό δέρμα, τα καρδιακά προβλήματα, τις μεταβολές της διάθεσης ή την κατάθλιψη, καθώς και την κακή κυκλοφορία ». Προειδοποιούν επίσης για την κακή αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 ότι μπορεί να «σχετίζεται με την επιδείνωση της φλεγμονής με την πάροδο του χρόνου». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα χαμηλά ωμέγα-3 είναι 8η στον κατάλογο των πιο σοβαρών παραγόντων κινδύνου που συμβάλλουν στον θάνατο, επισημαίνοντας ότι ευθύνονται για 96.000 θανάτους κάθε χρόνο. Για να αποκομίσουν όλα τα οφέλη από τα ωμέγα-3, μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να τρώνε τις απαιτούμενες ποσότητες λιπαρών ψαριών, ιδιαίτερα με τους γνωστούς κινδύνους των εκτρεφόμενων ψαριών, τα οποία είναι πιο εύκολα διαθέσιμα στους περισσότερους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι θεωρούν  υψηλής ποιότητας  τα ωμέγα-3  απο Άλγη συμπληρώματα    από μια «καλή»  διατροφή.

Πρώτον, ας δούμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε αρκετά ωμέγα-3.

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\NUIQUE E-SHOP & BLOG\woe-29538.jpg

Οφέλη από Ωμέγα-3 απο Άλγη

Καλό για καρδιακή υγεία :Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη των ωμέγα-3 είναι ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν θετικά τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις. Αυτός είναι ένας λόγος για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πάρουν αρκετό στη διατροφή τους. Οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι οι κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, αλλά οι άνθρωποι που καταναλώνουν απαιτούμενες ποσότητες συμπληρωμάτων έχουν αξιοσημείωτα χαμηλές εμφανίσεις αυτών των ασθενειών, γεγονός που οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στην υψηλή κατανάλωση ωμέγα-3.

Ενώ μερικές μελέτες δεν έχουν βρει καμία συσχέτιση που να δείχνει ότι τα ωμέγα-3  μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών προσβολών, άλλες κριτικές διαφωνούν.

Η μείωση των υψηλών τριγλυκεριδίων: Το AHA αναγνωρίζει ότι η υψηλότερη ποσότητα ωμέγα-3  είναι γενικά απαραίτητη για άτομα με υψηλά τριγλυκερίδια, έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Οι δόσεις συμπληρωμάτων ωμέγα-3 σχετίζονται με μειωμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων σε ασθενείς με ή χωρίς άλλες ασθένειες.

Ρύθμιση της χοληστερόλης: Η έρευνα βρίσκει τα ωμέγα-3 οφέλη των επιπέδων χοληστερόλης αυξάνοντας τα επίπεδα της HDL («καλής») χοληστερόλης, αν και κάποια αποτελέσματα εντοπίζουν επίσης ελαφρά αύξηση της LDL χοληστερόλης.

Ο λόγος της HDL: LDL πρέπει να είναι πολύ κοντά στο 2: 1.

Η μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι συνεχής λήψη ωμέγα 3 μείωσαν επιτυχώς την αρτηριακή πίεση σε νέους, υπέρβαρους ανθρώπους σε διάστημα οκτώ εβδομάδων. Ενώ αυτό δεν είναι οριστική απόδειξη ότι η ωμέγα-3  μειώνει την αρτηριακή πίεση, είναι ένα ενθαρρυντικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα.

Πρόληψη της συσσώρευσης πλάκαςΔιατηρώντας τις αρτηρίες χωρίς βλάβη, τα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας στην αποτροπή της συσσώρευσης πλάκας υπεύθυνου για σκλήρυνση και περιορισμό των αρτηριών.

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\NUIQUE E-SHOP & BLOG\file-20180717-44079-1sa5ozx.jpg

Μειώστε τα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου: Το σύμπλεγμα παραγόντων κινδύνου που είναι γνωστό ως μεταβολικό σύνδρομο περιλαμβάνει την κοιλιακή παχυσαρκία, το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, τα υψηλά τριγλυκερίδια, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χαμηλή χοληστερόλη HDL. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου είναι ενδεικτικοί μιας υψηλής πιθανότητας να εμφανίσετε καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο ή διαβήτη. Πολλαπλές μελέτες έχουν βρει ότι η συμπλήρωση ωμέγα-3 βελτιώνει τα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου και μπορεί να σας βοηθήσει να  προστατευθείτε από τις σχετικές ασθένειες.

Πρόληψη των θρόμβων αίματος: Είναι δυνατόν τα ωμέγα-3 να βοηθήσουν τα αιμοπετάλια σας να μην συσσωρεύονται, βοηθώντας στην πρόληψη θρόμβων αίματος που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Μπορεί να καταπολεμήσει τις ψυχικές διαταραχές και να τις μειώσει : Υπάρχουν ορισμένες συνθήκες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο και την ψυχική υγεία που φαίνονται να βελτιώνονται όταν τα άτομα παίρνουν ωμέγα-3.

Κατάθλιψη και άγχος: Αυτές οι κοινές ανησυχίες για την ψυχική υγεία είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες στον κόσμο σήμερα και οι συμβατικές θεραπείες για την κατάθλιψη είναι, ως επί το πλείστον, απογοητευτικά αναποτελεσματικές. Ωστόσο, οι άνθρωποι που παίρνουν τακτικά μεγάλες ποσότητες ωμέγα-3 είναι λιγότερο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί από εκείνους που είναι ελλιπείς.

Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης και ή άγχους βλέπουν βελτίωση μετά την προσθήκη ενός συμπληρώματος ωμέγα-3 στη ρουτίνα τους, ακόμη και σε διπλά τυφλές, τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές. Τουλάχιστον μία μελέτη που συνέκρινε ένα κοινό φάρμακο κατάθλιψης βρήκε τα ωμέγα-3 συμπληρώματα για να είναι εξίσου αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

ΔΕΠΥ (Διάσπαση προσοχής) : Μελέτες που συγκρίνουν τα επίπεδα ωμέγα-3 σε παιδιά έχουν ανακαλύψει ότι τα άτομα με διαγνώσεις ADHD έχουν χαμηλότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε σχέση με τα υγιή άτομα σύγκρισης.Περιορισμένα αλλά ελπιδοφόρα αποτελέσματα φαίνεται να συμφωνούν ότι υπάρχει κάποια αποτελεσματικότητα των ωμέγα-3 για την ADHD. Η ADHD  είναι μια κοινή διαταραχή που επηρεάζει την εστίαση, τον αυτοέλεγχο και άλλες δεξιότητες σημαντικές στην καθημερινή ζωή. Επηρεάζει το πώς λειτουργούν τα παιδιά στο σχολείο και στην καθημερινή ζωή.

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\NUIQUE E-SHOP & BLOG\ixthuelaio.jpg

Σχιζοφρένια : Μια μετά-ανάλυση που διεξήχθη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου  διαπίστωσε ότι πολλές μελέτες που συνέκριναν τα ωμέγα-3 και τη σχιζοφρένεια βρήκαν μέτρια θετικά αποτελέσματα, ειδικά στα πρώιμα στάδια της νόσου.

Διπολική Διαταραχή: Επίσης γνωστή ως μανιακή κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή είναι μια σύνθετη και μερικές φορές εξουθενωτική κατάσταση. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3 ωφελούν τους διπολικούς πάσχοντες σταθεροποιώντας τη διάθεση.

Άλλες ψυχικές ασθένειες και συμπεριφορές: Μερικές μελέτες έχουν βρει συσχετισμούς μεταξύ των ωμέγα-3 και τη μείωση της βίας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και της οριακής διαταραχής της προσωπικότητας.

Ψυχική πτώση που σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ και την ηλικία: Στις μικρές κλινικές δοκιμές παρατηρήθηκε δυνητικά νευροπροστατευτική επίδραση

Μπορεί να υποστηρίζει υγιή οστά και αρθρώσεις : Το ζήτημα της οστεοπόρωσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, που πλήττει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και έχει ως αποτέλεσμα οστεοπορωτικά κατάγματα κάθε τρία δευτερόλεπτα. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 , αναγνωρίζονται στην επιστημονική έρευνα ως ικανά να αυξήσουν την ποσότητα ασβεστίου που απορροφάτε από το έντερο σας (εν μέρει αυξάνοντας την επίδραση της βιταμίνης D) και να βελτιώσετε την αντοχή των οστών σας και τη σύνθεση του οστικού κολλαγόνου.

Στις μικρές τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές παρατηρήθηκε αύξηση της οστικής πυκνότητας σε ηλικιωμένους με οστεοπόρωση όταν συμπληρώθηκε με ΕΡΑ, σε σύγκριση με τις ομάδες εικονικού φαρμάκου, των οποίων η πυκνότητα των οστών μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Ωμέγα-3 λιπαρά μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη της αρθρίτιδας : Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη αρθρίτιδας, φαίνεται σαφές ότι μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί το τυπικό οστούν και ο πόνος στις αρθρώσεις που βιώνει η ασθένεια.

Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ύπνου : Δεν μπορώ να κοιμηθώ; Αυτό δεν είναι καλό για την υγεία σας.  Η επίτευξη υγιούς ύπνου επιτρέπει στο σώμα σας να καταπολεμά την ασθένεια με τον τρόπο που σχεδιάστηκε εκτός από τη συμβολή σε μεγάλο αριθμό φυσικών διεργασιών (πέψη, ορμονική ισορροπία, γνωστική υγεία και ο κατάλογος συνεχίζεται …). Τα παιδιά, ειδικότερα, φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο όταν δεν παίρνουν αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή τους. Στους ενήλικες, τα χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 σχετίζονται με αποφρακτική άπνοια ύπνου. Ένας λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι τα χαμηλά ωμέγα-3  συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα μελατονίνης, η ορμόνη που είναι εν μέρει υπεύθυνη για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Τα καλά νέα είναι ότι η στέρηση του ύπνου τείνει να δει βελτίωση σε ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα ωμέγα-3 σε ενήλικες και παιδιά.

C:\Users\Pouliakakis Stefanos\Pictures\NUIQUE E-SHOP & BLOG\fish_oil_iStock_00000511622.jpg

Ευεργετικό για την ανάπτυξη βρεφών και παιδιών : Φαίνεται ότι η παιδική ηλικία και η παιδική ηλικία είναι μερικές από τις σημαντικότερες χρονικές περιόδους στη ζωή ενός ατόμου για να πάρει άφθονο ωμέγα-3 στη διατροφή του, πιθανώς λόγω της ποσότητας λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας που βρίσκονται στον εγκέφαλο και τον αμφιβληστροειδή. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μωρών και παιδιών για να αποκτήσετε μια καλή ποσότητα DHA και EPA έτσι ώστε ο εγκέφαλος  και τα μάτια να αναπτυχθούν πλήρως και σωστά.

Οι έγκυες μητέρες πρέπει να το συνειδητοποιήσουν ιδιαίτερα, επειδή τα παιδιά με μητέρες που έχουν συμπληρωθεί με ωμέγα-3 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βαθμολογούνται καλύτερα στην ψυχική επεξεργασία, την ψυχοκινητική, το συντονισμό και τις δοκιμές ακουστικής επεξεργασίας σε εννέα μήνες και τέσσερα χρόνια. Αυτά τα παιδιά φαίνεται επίσης να έχουν μειώσει τον κίνδυνο ADHD. Ενώ το μητρικό γάλα είναι μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3 λιπών για βρέφη που θηλάζουν.

Η ενισχυμένη με DHA φόρμουλα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βοηθήσει τα βρέφη που τρέφονται με φόρμουλες τόσο με οπτική όσο και με γνωστική ανάπτυξη. Είναι πιθανό η συμπλήρωση με EPA, ETA και DHA να βοηθήσει στην πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης, των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού και του άσθματος σε ορισμένα παιδιά.

Μπορεί να καταπολεμήσει τον εμμηνορροϊκό πόνο : Οι  PMS  κράμπες επηρεάζουν περίπου το 75% των εμμηνορροϊκών γυναικών και, για μερικούς από αυτούς, εξασθενούν και επηρεάζουν την εργασία ή τη ζωή στο σπίτι. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι η συμπλήρωση με ωμέγα-3 επηρεάζει σημαντικά τα εμμηνορροϊκά συμπτώματα, καθιστώντας τα πιο ήπια. Στην πραγματικότητα, μία μελέτη που συνέκρινε τα  ιβουπροφαίνη και τα συμπληρώματα ωμέγα-3  κατά τη διάρκεια της εφηβικής PMS  διαπίστωσε ότι το συμπλήρωμα στην πραγματικότητα δούλεψε καλύτερα για να ανακουφίσει τον πόνου της εμμηνόρροιας από το πρότυπο φάρμακο.

Συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας : Ο αμφιβληστροειδής σας περιέχει αρκετά DHA, καθιστώντας απαραίτητο αυτό το λιπαρό οξύ να λειτουργήσει. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν «συνεπείς ενδείξεις» που υποδηλώνουν ότι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου DHA και EPA είναι απαραίτητα για την υγεία του αμφιβληστροειδούς και μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των οφθαλμών από ασθένειες. Συγκεκριμένα, τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 συσχετίζονται σημαντικά με χαμηλότερο κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, η κύρια αιτία τύφλωσης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Υποστηρίξτε το υγιές δέρμα και την αργή γήρανση : Μερικοί από τους ίδιους τρόπους ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν την πυκνότητα των οστών σας, μπορούν επίσης να βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει όμορφο από μέσα προς τα έξω. Το DHA και η  EPA ωφελούν τόσο το δέρμα σας, διαχειρίζοντας την παραγωγή πετρελαίου και φυσικά επιβραδύνοντας τη γήρανση.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ακόμη και ότι ωμέγα-3 ωφελεί το δέρμα βοηθώντας στην πρόληψη της ακμής και της σχετικής φλεγμονής.

Ωμέγα-3 Τρόφιμα & Συμπληρώματα : Όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν υπάρχουν επίσημες οδηγίες για την σωστή ποσότητα ωμέγα-3 που πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι οργανισμοί συμφωνούν ότι τουλάχιστον 2-3  καψούλες ημερησίως  είναι μια καλή αρχή. Αυτό ισούται με περίπου 500 χιλιοστόγραμμα EPA / DHA κάθε μέρα. Για τη θεραπεία ασθενειών, έως και 4.000 χιλιοστογραμμάρια την ημέρα συνιστάται από διάφορες μελέτες, αν και οι τιμές ποικίλλουν.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ  ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΜΕ  ΩΜΕΓΑ – 3  ΑΠΟ ΑΛΓΗ (ΦΥΚΙΑ)

0 Comments

M.G